Drone ruse au explodat în apropierea convoiului președintelui ucrainean Zelenski și premierului grec Mitsotakis, la Odesa

  • 07 Martie 08:45
Drone ruse au explodat în apropierea convoiului președintelui ucrainean Zelenski și premierului grec Mitsotakis, la Odesa

Mai multe explozii s-au înregistrat miercuri la mai puțin de 200 de metri de convoiul oficial de vehicule în care se aflau președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, înainte ca ei să se întâlnească în orașul ucrainean Odesa.

Potrivit televiziunii private grecești SKAI, citată de Agerpres, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoi și au fost provocate de un atac rusesc cu drone. Imediat după explozii, vehiculele care transportau delegația greacă au fost deviate de pe traseul stabilit, conform instrucțiunilor autorităților ucrainene, relatează același post.

Nu este clar dacă dronele au lovit o țintă anume ori au explodat în urma doborârii lor de către antiaeriana ucraineană, incidentul survenind în timpul unui atac rusesc mai amplu cu drone și rachete asupra unor ținte în zona Odesei.

Surse guvernamentale grecești au semnalat că premierul Mitsotakis și toți membrii delegației sale sunt bine, iar la câteva minute după incident premierul grec și președintele ucrainean, amândoi teferi, au avut întâlnirea programată.

În declarații acordate presei după întâlnire, Zelenski și Mitsotakis au vorbit despre atacul rusesc. "Vedeți cu cine avem de-a face. Nu le pasă unde trag", a spus Zelenski, citat de agenția DPA, referindu-se la ruși, menționând apoi că există victime în urma acestui nou atac rusesc.

De partea sa, premierul Mitsotakis, aparent șocat, a vorbit despre "o experiență impresionantă" sub bombardamentul rusesc, relatează AFP. El a precizat că atacul a început după ce el și Zelenski au părăsit portul Odesa, pe care l-au vizitat împreună. "Am auzit sunetul sirenelor antiaeriene și exploziile foarte aproape de noi. N-am avut timp să ne punem la adăpost", a povestit premierul grec.

Vizita sa la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei față de Ucraina în războiul cu Rusia, nu a fost anunțată public în prealabil, abia miercuri presa greacă relatând despre ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău