Dronă de fabricație rusească, prăbușită în România (Foto). Aceasta pare a fi un UAV Orlan-10 folosit de armata rusă

  • 14 Martie 2022 13:09
Dronă de fabricație rusească, prăbușită în România (Foto). Aceasta pare a fi un UAV Orlan-10 folosit de armata rusă

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru zbor neautorizat după ce au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra, județul Bistrița-Năsăud, că a găsit duminică seara, în apropierea locuinței, un aparat de zbor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, este vorba despre "un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel".

"În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă", a transmis Poliția.Comuna Dumitra este situată la circa 12 kilometri de municipiul Bistrița, de-a lungul DN17C, spre orașul Năsăud, scrie Agerpres, potrivit defenseromania.ro

DefenseRomania a anlizat imagininile dispinibilie pe internet cu drona prăbușita in județul Bistrița

Din câte se pare, aceasta pare a fi o dronă de supraveghere și culegere de informații de tip Orlan-10.

Orlan-10 este un vehicul aerian fără pilot (UAV) cu rază medie de acțiune, polivalent, dezvoltat de firma rusă Special Technology Center LLC. UAV-ul este în dotarea Forțelor Armate Ruse.

UAV-ul Orlan-10 este destinat unei varietăți de misiuni, inclusiv recunoaștere aeriană, observare, monitorizare, căutare și salvare, antrenament de luptă, bruiaj, detectarea semnalelor radio și urmărirea țintelor pe terenuri greu accesibile.

Design și caracteristici UAV Orlan-10

Are o anvergură de 3,1 m, iar fuselajul său aerodinamic are o lungime de 2 m. Greutatea acestui UAV poate varia de la 12,5 kg și, respectiv, 16,5 kg.

Drona este lansată folosind o catapultă pliabilă și iar aterizarea sa face cu ajutorul unui sistem de aterizare cu parașuta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,69 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău