Droguri în valoare de 8 milioane de lei, depistate într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău

  • 18 Septembrie 11:04
Droguri în valoare de 8 milioane de lei, depistate într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău

Patru bărbați au fost reținuți, fiind suspectați de trafic de droguri din Odesa, Ucraina. Oamenii legii anunță despre circa 10 kilograme de droguri depistate. Este vorba despre droguri sintetice de tip alfa-PVP, valoarea cărora pe piața neagră ajunge la 8 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, prima cantitate de droguri a fost ridicată de la doi membri ai grupului infracțional. Tinerii în vârstă de 30 și 31 de ani erau în calitate pasageri într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău. Drogurile erau camuflate în pachete care conțineau hrană pentru câini și au fost ridicate de oamenii legii la Gara de Nord din Chișinău. Faptul că aceștia urmau să le transporte se cunoștea din timp, ei fiind monitorizați de la Postul vamal Tudora. După ce drogurile au fost ridicate, cei doi suspecți au fost reținuți.

Ulterior, a fost reținut și liderul grupării infracționale de la care a fost ridicată cealaltă cantitate de droguri. La fel a fost reținut și al patrulea bărbat. Ultimul era responsabil de depozitarea și porționarea drogurilor în cantități mai mici pentru clienți.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate precizează că cei patru au vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar liderul acestora cu vârsta de 30 de ani a fost anterior trimis în judecată pentru vânzarea drogurilor. Primul dosar a fost anunțat în martie 2017 și viza reținerea a 20 de persoane, cu ridicarea drogurilor de circa 5 milioane de lei.

Al doilea dosar a fost anunțat în decembrie 2020, în cadrul căruia oamenii legii au stabilit că schema ar fi generat un venit de 2,5 milioane de lei. În aceste dosare au fost aplicate sechestre de circa 2,2 milioane de lei, iar liderul a fost plasat în arest preventiv pentru durata de aproape un an, ulterior fiind eliberat de judecătorul de instrucție. Acum ambele dosare continuă să fie examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit oamenilor legii, persoanele investigate au făcut echipă la începutul anului 2023, iar drogurile le vindeau în Chișinău, Cahul și Bălți. Bărbații reținuți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Oamenii legii mai menționează drogurile sintetice de tip alfa-PVP, care reprezintă cristale albe sau roz, denumite „sare”, pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău