Droguri în valoare de 1,2 milioane de lei, ridicate de ofițerii de investigație. Un gram de cocaină era vândut cu 180 de dolari / Video

  • 16 Ianuarie 12:56
Droguri în valoare de 1,2 milioane de lei, ridicate de ofițerii de investigație. Un gram de cocaină era  vândut cu 180 de dolari / Video

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, au demascat activitatea infracțională a unui bărbat de 30 de ani din Chișinău, specializat în comercializarea online a diferitor tipuri de droguri, anunță politia.md.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală efectuate timp de două luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali și diferiți intermediari prin metoda tranzacțiilor prin rețelele de plăți electronice.

Banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăți electronice, apoi transferați pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezultatul percheziției la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 450 de  grame de substanță solidă de culoare albă asemănătoare cu cocaină, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale. Un gram de cocaină era  vândut de suspect cu 180 de dolari.

Valoarea totală a drogurilor ridicate constituie  1.200.000 de lei.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii altor persoane complici la săvârșirea infracțiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău