Drepturile omului: SUA salută primele sancțiuni post-Brexit anunțate de Londra

  • 07 Iulie 2020 08:10
Drepturile omului: SUA salută primele sancțiuni post-Brexit anunțate de Londra

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a salutat luni primele sancțiuni anunțate de Regatul Unit de la ieșirea sa din Uniunea Europeană și care vizează impunerea de sancțiuni împotriva a 49 de persoane și organizații, în majoritate din Rusia și Arabia Saudită, măsuri introduse în cadrul unui nou mecanism pus în aplicare de Londra pentru a pedepsi încălcări ale drepturilor omului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Aceste sancțiuni marchează începutul unei noi ere pentru politica de sancțiuni britanică și cooperarea dintre cele două democrații ale noastre", a afirmat șeful diplomației americane, potrivit unui comunicat.

Ministerul de Externe de la Londra a publicat o 'listă neagră' ce include numele a 25 de ruși implicați în moartea în detenție, în 2009, a lui Serghei Magnițki, după ce a denunțat o amplă rețea de corupție.

Printre cei 25 se află Aleksandr Bastrîkin, șeful puternicei Comisii de anchetă, organism ce depinde direct de Kremlin, responsabil cu principalele anchete în Rusia.

Pe listă figurează și 20 de saudiți suspectați de implicare în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018, la Istanbul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău