Republica Moldova va primi un grant de €600 000 pentru programul privind deșeurile solide. Parlamentul a ratificat acordul

  • 02 Februarie 09:55
Republica Moldova va primi un grant de €600 000 pentru programul privind deșeurile solide. Parlamentul a ratificat acordul

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un grant în valoare de 600 000 de euro pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. În ședința din 1 februarie, deputații au votat pentru ratificarea unui acord care prevede acest lucru, scrie NewsMaker.

Finanțarea nerambursabilă este destinată pentru serviciile de consultanță. De menționat că, anterior, BERD a oferit și un împrumut în valoarea de 25 de milioane de euro pentru implementarea aceluiași proiect.

Proiectul are drept scop implementarea programului național de dezvoltare a infrastructurii aferente procesului de gestionare a deșeurilor solide. Totodată, vor fi procurate echipamente și utilaje pentru transport, sortare, reciclare, compostare, precum și va fi sistată activitatea depozitelor de deșeuri neautorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău