Drapelul național, ridicat de trupele ucrainene deasupra orașului recucerit Kupiansk

  • 10 Septembrie 2022 15:50
Drapelul național, ridicat de trupele ucrainene deasupra orașului recucerit Kupiansk

Oficialii ucraineni au publicat, sâmbătă, imagini în care trupele ridică drapelul național peste Kupiansk, orașul care găzduiește principalul nod feroviar prin care au fost aprovizionate forțele ruse din nord-estul Ucrainei, relatează News.ro citând Reuters.

Natalia Popova, consilierul șefului consiliului regional Harkov, a distribuit în social media fotografii cu trupele în fața primăriei Kupiansk cu următorul mesaj: „Kupiansk este Ucraina. Slavă forțelor armate ale Ucrainei”.

 Soldații sunt văzuți ținând în mâini un steag ucrainean, iar un steag rusesc se află la picioarele lor. De asemenea, drapeluri ucrainene au fost arborate pe clădirea primăriei care se poate observa în spatele lor.

Cucerirea orașului, unde liniile feroviare către estul Ucrainei se unesc pe magistrala din Rusia, ar fi cea mai importantă victorie din această săptămână, după ce linia frontului Rusiei s-a prăbușit în apropierea orașului Harkov.

Cucerirea orașului Kupiansk poate lăsa mii de soldați ruși prinși în prima linie și lipsiți de provizii.

Ucraina a cucerit în ultimele zile o întindere uriașă de teritoriu din estul țării, reprezentând cel mai rapid avans de la asaltul rusesc asupra capitalei Kiev, în martie.

Într-un mesaj video transmis în cursul nopții, președintele Volodimir Zelenski a spus că cel puțin 30 de așezări au fost eliberate în regiunea Harkov.

 
 „Armata noastră, unitățile de informații și serviciile de securitate desfășoară angajamente active în mai multe zone operaționale. O fac cu succes”, a spus el.

Moscova a recunoscut că linia sa de front a cedat în Harkov, dar a invocat că desfășoară trupe suplimentare pentru a întări zona.

Șeful administrației instalate de Rusia în zonele ocupate ale provinciei a descris avansul drept o victorie ucraineană și a cerut civililor să fugă.

Până acum, Ucraina i-a ținut departe de regiune pe jurnaliști independenți, dar oficialii au lansat un val de imagini cu trupe pe străzile orașele aflate anterior sub controlul Rusiei în timp ce sunt îmbrățișate de locuitorii care au fost sub ocupație militară rusă timp de șase luni.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău