Drapelul țării a fost înmânat lotului național la Jocurile Mondiale Universitare 2023

  • 19 Iulie 2023 16:33
Drapelul țării a fost înmânat lotului național la Jocurile Mondiale Universitare 2023

Drapelul Republicii Moldova a fost înmânat lotului național care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Mondiale Universitare 2023, în perioada 28 iulie-8 august, în orașul Chengdu din China. Portdrapelul lotului național este arcașul Dan Olaru, transmite IPN.

Dan Olaru a spus că este o onoare să fie portdrapelul lotului național, menționând că-și va îndeplini atribuțiile cu respect și mândrie față de țară.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a menționat că sportivii sunt adevărații ambasadori ai țării. Fiecare victorie trebuie celebrată de toată societatea. Ministrul a mai spus că imediat cum sportivii vor reveni acasă, vor veni la minister cu întreaga comunitate sportivă pentru a vedea ce se poate face mai mult ca să nu se rezume doar la aplauze și discursuri, dar să existe și acțiuni concrete care să-i sprijine.

Conducătorul delegației, secretarul general al Federației Sportului Studențesc, Veaceslav Mârzac, a spus că numărul sportivilor care participă la Jocuri crește de la an la an. Dacă în primul an de participare, în 1959, au fost mai puțin de o mie, la ultima ediție, din 2019, au participat 9500 de sportivi, iar la ediția din acest an se așteaptă peste 10 mii de sportivi.

Republica Moldova va fi reprezentată de 18 sportivi și sportive care vor participa la opt probe: atletism, judo, tir cu arcul, taekwondo, înot, scrimă, canotaj și tenis de masă.

Moldova participă la Jocurile Mondiale Universitare din 1995 și a cucerit până acum 27 de medalii: patru de aur, patru de argint și 19 de bronz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău