Drapelul de stat al Republicii Moldova va fi arborat în bernă

  • 23 August 2019 08:40
 Drapelul de stat al Republicii Moldova va fi arborat în bernă

În contextul Zilei de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, astăzi, 23 august, drapelul de stat al Republicii Moldova va fi arborat în bernă, la ora 09.55, iar la ora 10.00, se va ține un moment de reculegere.

Guvernul a declarat data de 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

Amintim că astăzi se împlinesc 80 de ani de la semnarea acordului între Germania nazistă și Uniunea Sovietică prin care cele două puteri și-au împărțit sferele de influență în Europa, cunoscut și ca Pactul Ribbentrop-Molotov.

Pactul încheiat la 23 august 1939, printr-un protocol secret, a stabilit un cadru de coexistență a două regimuri totalitare: nazist și comunist. În urma acestei înțelegeri, în vara anului 1940, Uniunea Sovietică ocupa Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, teritorii ale statului român.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon va sărbători pe 24 august ”75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, organizând un concert în Piața Marii Adunări Naționale. La eveniment va participa și ministru rus al Apărării, dar premierul Maia Sandu a spus că vizita lui nu a fost coordonată cu Guvernul și nu este una oficială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău