Dragoș Tudorache: Eu nu știu unde a văzut domnul Dodon porți închise în UE

  • 10 Noiembrie 2020 15:50
Dragoș Tudorache: Eu nu știu unde a văzut domnul Dodon porți închise în UE

„Eu nu știu unde a văzut domnul Dodon porți închise în Uniunea Europeană”. Astfel a reacționat europarlamentarul romând Tradoș Tudorache la ultimele declarații ale lui Igor Dodon, conform cărora, Maia Sandu va închide granițele țării, dacă va ajunge președinte, după exemplul unor țări europene.

În cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă, europarlamentarul a declarant  că cele spuse de candidatul Dodon sunt „o retorică electorală”.
 
„Dacă vă uitați foarte atent la ce se întâmplă acum la nivelul Uniunii, chiar și pentru statele membre afectate puternic de al doilea val al pandemiei, și aici mă refer la Franța, la Belgia, la Germania, deci multe state membre care trec prin al doilea val, un al doilea val care se dovedește a fi chiar mai serios, mai profund decât primul, totuși, chiar și în aceste condiții, chiar acolo unde s-au impus noi reguli de carantinare strictă, nu s-au mai închis frontiere.

Deci, măsurile luate în primăvara anului în cazul primului val de pandemie, când a fost necesar pentru așezarea sistemelor de răspuns la nivel medical și a fost nevoie de un control strict al circulației cetățenilor între statele membre, de data aceasta nu se mai face acest lucru. Mai mult decât atât, se dezvoltă acum măsuri complementare, inclusiv dezvoltarea acestor aplicații speciale, la nivelul Comisiei Europene s-a creat un portal de interoperabilitate a aplicațiilor dezvoltate de către statele membre tocmai pentru a ajuta autoritățile în a gestiona partea de trasabilitate a îmbolnăvirilor, fără să fim nevoiți să se închidă frontiere. Deci, nu știu unde a văzut dl Dodon țări închise...”, a spus Dragoș Tudorache.

De asemenea, europarlamentarul spune că indiferent de alegeri, R. Moldova trebuie să aplice măsurile necesare pentru controlul răspândirii bolii:

„Dincolo de retorica electorală din campanie, autoritățile de la Chișinău trebuie să privească cu toată seriozitatea măsurile necesare și, dacă aceste măsuri impun diverse reguli de carantinare, de control al interacțiunii sociale, sunt măsuri necesare pentru binele tuturor și eu cred că oamenii care înțeleg aceste lucruri, înțeleg și nevoia măsurilor discutate.”

Sursa: TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău