Dragoș Tudorache: Comisia Europeană a decis azi ca Republica Moldova și Ucraina să se alăture proiectului european

  • 17 Iunie 14:10
Dragoș Tudorache: Comisia Europeană a decis azi ca Republica Moldova și Ucraina să se alăture proiectului european

„Comisia Europeană a decis azi ca Republica Moldova și Ucraina să se alăture proiectului european. . Comisia Europeană a decis azi ca Republica Moldova și Ucraina să se alăture proiectului european și să contribuie la construirea acestui ideal”, a scris europarlamentarul român Dragoș Tudorache într-o postare pe Facebook.

„Unitatea și solidaritatea sunt soluții democratice în fața agresiunii externe. Proiectul european s-a născut din dorința de a păstra continentul în pace și cooperare după mulți ani de războaie și rivalități. Astăzi, proiectul european își reafirmă acest scop și se ridică la așteptările momentului. În fața războiului, promovăm unitatea, libertatea și democrația. Asta este menirea unei mari puteri geopolitice: să încline istoria în favoarea păcii și a cooperării unde demnitatea umană este fundamentală și definitorie. Comisia Europeană a decis azi ca Republica Moldova și Ucraina să se alăture proiectului european și să contribuie la construirea acestui ideal.

Dincolo de valul emoțional al acestei decizii, apartenența la Uniunea Europeană nu este ceva ce se oferă și obține ușor. Ambele țări au făcut progrese admirabile și impresionate spre democrație, îmbrățișând valorile și spiritul european. Parteneriatul estic va fi mai puternic și mai stabil odată cu oferirea statutului de țară candidat Moldovei și Ucrainei.

Felicitări pentru eforturile depuse de liderii celor două țări, care au avut tăria de a se ghida spre Uniunea Europeană în vremuri tulburi, și felicitări cetățenilor care au luptat, chiar și cu prețul vieții lor, pentru democrație si valorile care ne unesc. Felicit și Comisia, care a dat dovadă de curaj și gândire politică strategică cu această decizie istorică”, a scris europarlamentarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău