Dozele de rapel ar putea reduce cu până la 800.000 numărul de spitalizări din cauza COVID în Europa (ECDC)

  • 27 Ianuarie 14:49
Dozele de rapel ar putea reduce cu până la 800.000 numărul de spitalizări din cauza COVID în Europa (ECDC)

Dozele de rapel ar putea reduce viitoarele spitalizări din cauza COVID-19 în Europa cu cel puțin jumătate de milion, a estimat joi Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), în condițiile în care varianta Omicron de coronavirus se răspândește într-un ritm fără precedent, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Inocularea unei doze de rapel realizată până în ianuarie ar putea reduce viitoarele internări din cauza variantei Omicron cu 500.000 până la 800.000 de cazuri" în Europa, a precizat ECDC.

Cifrele se referă la cele 27 de state membre UE, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

În prezent, aproximativ 70% din populația UE de 450 de milioane de locuitori a fost complet vaccinată și jumătate dintre aceștia au primit o doză de rapel (booster).

"Extinderea programului de inoculare cu doze booster la toate persoanele vaccinate ar putea reduce numărul spitalizărilor cu alte 300.000 până la 500.000 de cazuri", a mai spus ECDC.

În condițiile în care cazurile de Omicron în Europa cresc cu o viteză fără precedent, cu rate de infectare de trei ori mai mari decât cele mai semnificative vârfuri înregistrate până acum, multe țări se pot afla deja la un moment de cotitură, a afirmat UE.

"În timp ce în unele state membre, vârful infectărilor pare să fi fost atins recent, pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat", a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău