Două tinere sunt reținute pentru trafic în scopul exploatării sexuale

  • 02 Noiembrie 2021 16:42
Două tinere sunt reținute pentru trafic în scopul exploatării sexuale

Două tinere, ambele de 20 de ani, din raioanele Florești și Sângerei, au fost reținute, fiind suspectate de trafic de copii și trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală comercială. Pe parcursul anului 2021, acestea ar fi impus o minoră de 16 ani și un tânăr de 19 ani să presteze servicii sexuale, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției, precizează într-un comunicat de presă că suspectele au profitat de situația vulnerabilă a minorei, care era crescută doar de bunică, dar și a tânărului, care vine într-un orfelinat, și i-au adăpostit într-un apartament din Chișinău. După care celor doi li s-au imputat cheltuieli pentru chiria apartamentului, pentru   produse alimentare procurate și alte utilități, fiind constrânși să întoarcă pretinsele datorii  prestând servicii sexuale contra cost.

Suspectele au fost arestate pentru 30 de zile, iar victimele au fost plasate în Centrul de plasament specializat pentru acordarea asistenței corespunzătoare, inclusiv medicale, una dintre victime fiind testată pozitiv la HIV/SIDA.

Conform legii, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de trafic de copii și persoane riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău