Două tinere, alertate de Poliția de Frontieră că ar fi putut ajunge victime ale traficului de persoane

  • 04 Septembrie 2021 13:05
Două tinere, alertate de Poliția de Frontieră că ar fi putut ajunge victime ale traficului de persoane

Două tinere din Republica Moldova și-au întrerupt călătoria peste hotare, după ce și-au dat seama că ar fi putut deveni victime ale traficului de persoane. Poliția de Frontieră anunță că a fost alertată de mama unei tinere, care a solicitat ajutorul instituției pentru verificarea scopului călătoriei fiicei sale.

La 3 septembrie, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au primit un apel de la o cetățeană a Republicii Moldova, care a informat că fiica sa, o tânăra de 19 ani, ar intenționa să ajungă în Germania, unde urma să fie angajată în calitate de bonă la o rudă.

În baza acestor date, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-au deplasat ofițerii Direcției Investigații speciale a IGPF, care au identificat-o pe tânără într-un microbuz de rută, care transporta pasageri în Germania. Ea era împreună cu o altă tânără, de asemenea cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 19 ani.

În cadrul controlului de frontieră s-au confirmat spusele mamei în privința tinerei pe numele căreia s-a făcut sesizarea, însă cea de-a doua persoană nu a putut oferi declarații clare privind scopul plecării peste hotare, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.  În aceste condiții, polițiștii de frontieră le-au explicat urmările unor astfel de situații, când mai multe tinere au căzut în plasa traficanților, fiind ademenite cu oferte de muncă avantajoase în străinătate, dar în realitate ajungeau să fie exploatate sexual.

Ca urmare, cele două fete au luat decizia a se întoarce din drum.

Poliția de Frontieră le recomandă călătorilor maximă atenție și prudență, să verifice legalitatea ofertelor de muncă peste hotare și seriozitatea persoanelor care vin cu astfel de propuneri. Call Centrul Poliției de Frontieră Linia Verde (022 259 717) activează non-stop, mai informează instituția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău