Două spitale din capitală vor fi scoase din circuitul COVID-19

  • 22 Noiembrie 2021 19:11
Două spitale din capitală vor fi scoase din circuitul COVID-19

Primăria Chișinău va scoate, la data de 1 decembrie, două instituții municipale de sănătate publică din circuitul sanitar pentru tratarea COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi că, de la 1 decembrie, se va înceta vindecarea bolnavilor de coronavirus în Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie și va fi închis pentru tratamentul COVID-19 blocul vechi al maternității Spitalului Clinic Municipal "Gheorghe Paladi” unde erau amenajate 110 paturi de tratament, transmite sursa citată.

Edilul a anunțat că și cele 30 de paturi amenajate la Spitalul Municipal pentru Copii din Chișinău "Valentin Ignatenco” vor fi reprofilate.

Pentru internarea pacienților cu coronavirus, din 1 decembrie vor rămâne active următoarele instituții medicale municipale: Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” cu 200 paturi; Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” cu 300 paturi; Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime” cu 100 paturi; Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu 100 paturi; Maternitatea nr. 2 cu 55 paturi.

În urmă cu un an și opt luni, la debutul pandemiei de coronavirus, autoritățile municipale au mobilizat 1 708 paturi în secțiile de profil și 79 de paturi ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Mon
12
Tue
6
Wed
2
Thu
6
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău