Două sesizări la Inspecția Judiciară. Sunt vizați Maxim Lebedinschi și ministrul Voicu

  • 30 Aprilie 2020 12:40
Două sesizări la Inspecția Judiciară. Sunt vizați Maxim Lebedinschi și ministrul Voicu

Inspecția Judiciară urmează să fie sesizată de către Dorel Musteață, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, după ce fostul consilier prezidențial Maxim Lebedinschi, în prezent secretar al Comisiei Electorale Centrale, a avut o întrevedere cu președintele Curții de Apel Cahul.

O altă sesizare vine după ce ministrul de interne, Pavel Voicu, s-a adresat la CSM în legăură cu examinarea unui dosar, iar judecătorul vizat a calificat acest fapt ca fiind imixtiune. Dorel Musteață a comunicat informațiile în cauză astăzi, 30 aprilie, transmite IPN.

Dorel Mustață a declarat că întrevederea de la Cahul a avut loc pe 1 aprilie, iar imaginile cu cei doi au fost distribuite în spațiul public. Potrivit lui, imaginile și postările trezesc multe semne de întrebare. „Ca să nu fie lăsate semne de întrebare, solicit Inspecției să verifice cazul dat, deoarece în spațiul public au fost multe vehiculări”, a spus Dorel Musteață.

În cel de-al doilea caz, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a depus la CSM o sesizare legată de examinarea unui dosar. Însă judecătorul Ghenadie Pavliuc, care este vizat în acea sesizare, acuză imixtiune din partea ministrului.

Ședința extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru astăzi, 30 aprilie, a fost amânată în lipsă de cvorum. Nu au fost prezenți membrii CSM desemnați de Parlament, dar nici membrii din oficiu: ministrul justiției și procurorul general.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău