Două sate din Hâncești, în carantină după ce au fost confirmate noi cazuri de coronavirus. Ce spune primarul uneia dintre localități

  • 17 Martie 2020 12:28
Două sate din Hâncești, în carantină după ce au fost confirmate noi cazuri de coronavirus. Ce spune primarul uneia dintre localități

Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncesti, unde duminică au avut loc alegeri, au intrat în carantină, după ce în localitate au fost confirmate noi cazuri de coronavirus.

Într-un interviu pentru Radio Chișinău, primarul localității, Sofia, Ion Mîrza, a subliniat că locuitorii satului nu au voie să iasă din casă, cu excepția, dacă merg la magazin sau la oficiul poștal.

„Nici un cetățean din localitate nu poate ieși și să se deplaseze în alte părți. Toți stau acasă. Restricțiile sunt dure. Cei care vin la poștă, la magazin respectă distanța, nu se apropie nimeni unul de altul. La fiecare două ore aceste localuri sunt dezinfectate. Angajații și oamenii poartă măști”, a afirmat Ion Mârza.  

În carantină a intrat și satul vecin Bălceana. Decizia a fost luată de către autoritățile raionale, după ce au fost confirmate și aici cazuri de infecție cu coronavirus de tip nou. La intrările și ieșirile din satele Bălceana și Sofia se află patrule ale poliției care verifică respectarea de către locuitori a regimului de carantină.

„Drumul regional trece prin satul Sofia. Polițiștii verifică tot transportul. Dacă este tranzit, pleacă mai departe. Acesta nu are voie să se oprească în sat. Verifică câți pasageri sunt și unde pleacă”.

Primarul satului Sofia a menționat că persoanele infectate au intrat în contact cu aproape 50 de persoane. Toate sunt izolate la domiciliu.     

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău