Două rachete trase în direcția orașului saudit Mecca de către rebelii din Yemenul vecin au fost interceptate

  • 21 Mai 2019 14:10
Două rachete trase în direcția orașului saudit Mecca de către rebelii din Yemenul vecin au fost interceptate

Două rachete trase în direcția orașului saudit Mecca de către rebelii din Yemenul vecin au fost interceptate, au relatat astăzi media saudite într-un moment în care tensiunea crește în Golf, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al coaliției care luptă împotriva rebelilor în Yemen și care este condusă de Arabia Saudită, a afirmat că apărarea antiaeriană saudită a interceptat și ''neutralizat'' luni seara ''proiectile'' deasupra regiunilor Jeddah și Taef, aflate în vestul regatului, fără să precizeze nici natura, nici originea lor.

Presa saudită a afirmat că este vorba de rachete balistice trase de către houthi în direcția orașului sfânt Mecca, situat aproape de Jeddah. La rândul lor, rebelii houthi au dezmințit, prin vocea unui purtător de cuvânt oficial, că au vizat ''locurile sfinte'' musulmane în Arabia Saudită.

În condițiile tensiunilor din Golf care nu încetează să escaladeze în legătură cu dosarul iranian, Arabia Saudită, marele rival regional al Iranului, i-a invitat pe liderii Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) și ai Ligi Arabe la summituri extraordinare pe 30 mai la Mecca, transmite Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău