Două proiecte privind mass-media și producția de film, discutate în Parlament

  • 12 Mai 2018 15:39
Două proiecte privind mass-media și producția de film, discutate în Parlament

Două proiecte de lege, unul cu privire la instituirea unei scheme de investiții în domeniul producțiilor de film și altor opere audiovizuale, și unul cu privire la  publicitate au fost discutate ieri, în cadrul ședinței Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, primul document urmărește  atragerea investițiilor străine în dezvoltarea producției naționale de film, desene animate, seriale, documentare, emisiuni TV și reality show-uri. Totodată, proiectul prevede instituirea unui mecanism de rambursare a cheltuielilor în cazul în care este promovată imaginea țării sau a unei regiuni din Republica Moldova.

Cel de-al doilea proiect de lege vizează publicitatea și în particular introducerea unei noi noțiuni în lege, precum și mecanisme care fac diferența între mesajele de interes public, publicitate politică și publicitatea comercială.

Amintim că Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews și Ambasada SUA în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău