Două proiecte importante au fost votate astăzi, 21 decembrie, în ședința Guvernului, care a avut loc la Ștefan Vodă

  • 21 Decembrie 2022 17:36
Două proiecte importante au fost votate astăzi, 21 decembrie, în ședința Guvernului, care a avut loc la Ștefan Vodă

Două proiecte importante au fost votate astăzi, 21 decembrie, în ședința Guvernului, care a avut loc la Ștefan Vodă. Este vorba de reabilitarea a 50 de km de drum: R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul- 43 km; și Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, construcția sectorului lipsă, sectorul de ocolire al or. Cimișlia- 7 km, a anunțat ministrul Infrastructurii Andrei Spânu.

Reconstrucția acestor drumuri va fi posibilă datorită extinderii acordul de finanțare cu BEI, în valoare de 100 mil euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”.

Andrei Spânu a subliniat că 26 proiecte noi de dezvoltare locală au fost incluse în lista proiectelor prioritare de dezvoltare locală pentru finanțare din sursele Fondului național pentru dezvoltarea regională și locală”.

Este vorba de construcția rețelelor de apeduct în s. Prajila, r-nul Florești; evacuarea și epurarea apelor uzate în s. Verejeni, r-nul Telenești; construcția rețelelor de alimentare cu apă din cartierul locativ nou din or. Vadul lui Vodă, mun. Chișinău; modernizarea casei de cultură din comuna Mingir, r-nul Hîncești; implementarea proiectului ,,Piața agricolă regională Șoldănești”; proiectul ,,Apa – izvorul vieții și dezvoltării economice”, în comuna Valea Mare, r-nul Ungheni, a precizat ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău