Două posturi de radio sancționate cu 50 000 de lei

  • 28 Decembrie 2023 16:21
Două posturi de radio sancționate cu 50 000 de lei

Consiliul Audiovizualului a sancționat în ședința de azi, 28 decembrie, fondatorii posturilor radio Datina FM și Drive FM pentru întreruperea nemotivată, în mod repetat, a activității timp de 12 luni, cu două amenzi în sumă de 50 000 de lei.

Furnizorul Fluctus SRL a informat că, în perioada 10 septembrie – 23 noiembrie 2023, nu a fost reluată difuzarea Datina FM, din motiv că a fost schimbat studioul de emisie, a fost inițiată procedura de procurare a unui nou utilaj și că s-a modificat asociatul unic, se arată în comunicatul CA.

Asociația Obștească „Autonomia Noastră” a menționat că Radio Jean a fost emis cu întreruperi cauzate de mentenanța utilajului tehnic și de condițiile meteorologice.

Fondatorul postului Drive FM, Lux GSM SRL, nu a oferit un răspuns.

Conform informațiilor oferite de Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio, Datina FM și Drive FM, pe frecvența din Căușeni, nu au fost difuzate în perioada de referință. Totodată, frecvențele din Taraclia, Nisporeni, Florești ale Drive FM încă nu au fost puse în funcțiune. Radio Jean a fost difuzat în Cahul, dar a lipsit în Baurci.

CA a acordă un termen de 30 de zile furnizorului postului Drive FM pentru reluarea activității.

Licența de emisie pentru Datina FM a fost suspendată pe 8 decembrie 2023, pentru două luni, la solicitarea furnizorului Fluctus SRL.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău