Două persoane căzute în apă, salvate de angajații IGSU

  • 13 Februarie 15:32
Două persoane căzute în apă, salvate de angajații IGSU

Salvatorii din nordul R. Moldova au reușit să salveze de la înec două persoane prăbușite sub gheața unui bazin acvatic, se arată în comunicatul IGSU.

 Cazul a fost înregistrat la data de 12 februarie la periferia orașului Rîșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:03. La fața locului, imediat a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în timpul pescuitului, doi pescari s-au prăbușit sub gheața subțire a lacului.

În cel mai scurt timp, persoanele în vârstă de 50 și 70 de ani au fost scoase la mal și predate echipajului de medici pentru îngrijiri de rigoare. Totodată, angajații IGSU au evacuat din zona de risc și cel de-al treilea bărbat aflat în compania acestora.

În acest context, angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, pe parcursul zilelor de weekend salvatorii au îndemnat cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe râurile și lacurile din țară, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus. Mai mult, oamenii au fost rugați să interzică minorilor schiatul și patinajul pe gheața bazinelor acvatice.

Totodată, întru evitarea tragediilor, părinții sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii.

Activitățile salvatorilor în preajma bazinelor acvatice urmează să continuă pe parcursul iernii în special în perioada când podul de gheață este fragil, iar aflarea, mersul sau jocul pe gheața bazinelor acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viața oamenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Fri
21
Sat
15
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău