Două persoane au fost reținute pentru fabricarea actelor de identitate românești și permise de conducere auto false

  • 19 Februarie 2019 13:57
Două persoane au fost reținute pentru fabricarea actelor de identitate românești și permise de conducere auto false

Două persoane sunt cercetate penal pentru comiterea infracțiunii de fabricare și punere în circulație a documentelor oficiale.

Un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că suspecții, în mai multe locații din mun. Chișinău, au confecționat și vândut mai multe documente oficiale false.

În cadrul cauzei penale, s-a stabilit că suspecții, având la dispoziție utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

La domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate cinci permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hârtie și peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

În privința suspecților a fost aplicată măsura de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău