Două persoane au fost reținute în dosarul de corupție privind comisioanele ilegale pentru achizițiile publice

  • 22 Iulie 2019 14:35
Două persoane au fost reținute în dosarul de corupție privind comisioanele ilegale pentru achizițiile publice

Două persoane au fost reținute în dosare de corupție în urma perchezițiilor desfășurate luni, 22 iulie la mai multe Direcții de educație, tineret și sport (DETS) din capitală, transmite MOLDPRES.

Angajata reținută de CNA, ar fi Lilia Manoilă, inginer în cadrul DETS Râșcani. Numele acesteia a fost confirmat pentru ZdG de un angajat al Direcției.

În izolatorul CNA a fost escortată și Valentina Malișevschi, fondatoarea și administratoarea „Vanro-Com” SRL.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), inginerul i-ar fi propus fostei șefe a unei DETS să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulțumire urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului.

În procesul de investigare, au apărut și alte cazuri similare, în care ar fi fost implicați și alți agenți economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă.

Astăzi, ofițerii CNA au făcut percheziții în birourile unor funcționari din cadrul DETS Botanica, Râșcani, Buiucani și Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru direcțiile menționate. Percheziții au avut loc și la câțiva agenți economici din capitală.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău