Două persoane au fost reținute de oamenii legii pentru șantaj. Au cerut 4000 de euro unui bărbat, după ce una dintre persoane nu și-ar fi primit salariul promis în Franța

  • 03 Ianuarie 09:48
Două persoane au fost reținute de oamenii legii pentru șantaj. Au cerut 4000 de euro unui bărbat, după ce una dintre persoane nu și-ar fi primit salariul promis în Franța

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI ai Poliției, anunță reținerea a doi bănuiți de șantaj împotriva unui concetățean, care i-a găsit unuia din ei o ofertă de muncă, în Franța, în 2021.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul care a beneficiat de oferta de muncă din Franța nu și-ar fi primit salariul de 4.000 euro de la angajatorul recomandat în domeniul construcțiilor de către omul de afaceri din Franța șantajat. Așa cum compania în care muncitorul a fost angajat a falimentat, acesta i-a imputat această datorie omului de afaceri care-l ajutase să-și găsească serviciul (chiar dacă acesta nu garantase onorarea condițiilor de muncă de  către angajator). Astfel, bărbatul rămas fără salariu a recurs la serviciile altui bănuit, care pretindea că ar acționa sub patronajul unui așa-zis „hoț în lege” din Georgia. 

Astfel, în toamna lui 2023, cei doi au creat un grup de comunicare video, prin aplicații mobile, cu victima din Franța care-l ajutase pe unul din bănuiți să-și găsească locul de muncă. Acolo, bănuitul conectat la lumea criminală efectua apeluri în grupul în care era inclus și intermediarul din Franța, pe care-l amenința cu răfuială fizică, în prezența persoanelor de origine asiată. 

Pentru ca să-și apere drepturile, la revenirea în vizită din Franța în Moldova, victima a depus o plângere împotriva autorilor și organizatorilor șantajului, cu anexarea înregistrărilor audio a amenințărilor prin aplicația mobilă. Au urmat percheziții în Chișinău și Călărași, cu susținerea angajaților „Fulger,” la domiciliile celor doi bănuiți, cu vârste de 39 și 41 de ani. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să determine necesitatea aplicării arestului pentru 30 de zile în privința bănuiților, care continuă să beneficieze de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău