Două persoane au decedat în urma unor incendii izbucnit în raioanele Soroca și Edineț

  • 16 Ianuarie 11:56
Două persoane au decedat în urma unor incendii izbucnit în raioanele Soroca și Edineț

Pe parcursul zilei de 15 ianuarie, două persoane și-au pierdut viața în urma a două incendii, anunță IGSU.

Primul caz a avut loc într-o casă de locuit din satul Schinei, raionul Soroca.

Potrivit informațiilor înregistrate, într-o odaie a locuinței a fost depistat cadavrul proprietarei, o femeie în vârstă de 83 de ani. La fața locului au intervenit angajații Direcției situații excepționale Soroca, care au stabilit că o cauză prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit.

Flăcările au distrus parțial lenjeria de pat. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Al doilea caz a fost înregistrat în localitatea Goleni, raionul Edineț. Potrivit primelor informații, o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului au fost îndreptate trei echipaje de salvatori și pompieri.

În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat în interiorul locuinței cadavrul carbonizat al proprietarei, o femeie în vârstă de 89 de ani.

O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului stabilită de specialiști, ar fi încălcarea normelor de exploatarea a sobei de încălzit.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește oamenilor despre riscul intoxicațiilor și izbucnirii incendiilor în urma exploatării sobelor din locuințe. Salvatorii îndeamnă cetățenii să verifice funcționalitatea sobelor înainte de utilizare, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Totodată, oamenii sunt rugați să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea, să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și să nu obtureze canalele de ventilare. Mai mult, în vederea prevenirii unor incendii în sectorul locativ, pompierii îndeamnă populația să nu aprindă focul cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina, motorina și gazul lampant, dar și să evite suprasolicitarea sobelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău