Două persoane au decedat în urma unei explozii în centrul Capitalei

  • 20 Martie 2018 17:54
Două persoane au decedat în urma unei explozii în centrul Capitalei

Două persoane au decedat în urma unei explozii care s-a produs marți, 20 martie, dimineață într-un magazin alimentar, amplasat la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Capitală.

O înregistrare video realizată de un martor arată că o explozie a avut loc la intersecția străzilor Armenească cu Mateevici. 

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a oferit mai multe detalii, în cadrul unui briefing, organizat astăzi, despre explozia care a avut loc în centrul Capitalei. Potrivit oamenilor legii, deflagrația a fost cauzată de un obiect explozibil neidentificat. Astfel, martorii au declarat polițiștilor că un bărbat a intrat, la ora 11:00, în magazinul respectiv și a luat zece pachete de țigări.

Când a fost rugat să achite pentru pachetele de țigări, a refuzat și în acel moment, „sau din mână sau din rucsac a căzut un obiect explozibil”. Bărbatul care avea asupra sa obiectul explozibil a decedat. De asemenea, a murit și un alt bărbat, care era în stradă și se afla  în apropierea magazinului. 

Persoana care deținea obiectul explozibil a fost identificat. Este un locuitor al orașului Chișinău, născut în anul 1968, care a fost judecat anterior.

Presa a scris că tragedia a avut loc după ce a explodat o grenadă defensivă F-1. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău