Două mijloace de transport, depistate la frontieră cu modificări ilegale a numărului de înmatriculare

  • 14 Decembrie 2023 12:50
Două mijloace de transport, depistate la frontieră cu modificări ilegale a numărului de înmatriculare

Două mijloace de transport au fost depistate cu modificări ilegale a numărului de înmatriculare. Este vorba despre punctele de trecere a frontierei Sculeni și Vulcănești, transmite Poliția de Frontieră.

Modificarea numărului VIN a constituit motiv de ridicare a unui autovehicul în punctul de trecere a frontierei Sculeni. Documentat este un cetățean al Republicii Moldova de 32 de ani.
 
În data de 13 decembrie, ora 12:00, pe pista de control s-a apropiat un autoutilitara înmatriculată în România, șoferul căruia a prezentat toate actele necesare. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au observat că numărul din certificatul de înmatriculare nu corespunde cu cel aplicat pe caroserie. Astfel, au apărut suspiciuni rezonabile că numărul VIN a fost modificat ilegal, prin ștanțare.

Conform procedurilor, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Și un camion cu nereguli, ridicat la trecerea frontierei

Un șofer de camion este documentat de polițiștii de frontieră pentru aplicarea ilegală a unei plăcuțe de înmatriculare la vehiculul condus. Cazul a fost înregistrat ieri, 13 decembrie, în punctul de trecere a frontierei Vulcănești.

Itinerarul de deplasare a unui cetățean al Ucrainei, care conducea un camion, a fost întrerupt după ce polițista de frontieră a depistat că numărul caroseriei nu coincide cu cel din certificatul de înmatriculare. Și anume, numărul șasiului ștanțat pentru cap tractor era diferit față de cel indicat în documentul oficial. 

În cadrul audierilor, șoferul de 43 de ani a declarat că schimbase plăcuța de înmatriculare pentru cap tractor, deoarece camionul a fost implicat într-un accident rutier și necesita reparații.

Pe numele bărbatului a fost întocmit proces verbal de constatare unei ilegalități. Camionul a fost indisponibilizat până la finalul anchetei. Între timp se va efectua expertiza tehnică, iar în dependență de rezultatul acesteia se va face încadrarea juridică a faptei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău