Două localități unde au avut loc alegeri locale, vor avea al II-lea tur

  • 03 Noiembrie 2020 08:23
Două localități unde au avut loc alegeri locale, vor avea al II-lea tur

În două localități în care au avut loc alegeri locale noi pe 1 noiembrie, când în Republica Moldova au fost organizate alegeri prezidențiale, urmează a fi desfășurat și cel de-al II tur de scrutin. Este vorba de comuna Chetriș, raionul Fălești și satul Corlăteni, raionul Râșcani, transmite IPN.

Potrivit informațiilor prezentate de CEC, rezultatele preliminare din aceste două localități arată că în turul II la Chetriș, Fălești vor concura Mamai Alesea din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”, care a acumulat 231 de voturi din 596 valabil exprimate și Condru Constantin, de la Partidul Democrat, care a acumulat 164 de voturi. În turul I, în cursa electorală au participat și Cumpanici Viorel de la Partidul Socialiștilor (86 de voturi), Ivanov Rodica, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (54 de voturi), Rotari Ivan, din partea Partidului Comuniștilor (22 de voturi) și Diac Ion, de la Pro Moldova (39 de voturi).

În Corlăteni, Râșcani, în turul II al alegerilor locale vor concura Bold Veaceslav, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care a acumulat 741 de voturi din 2.181 valabil exprimate și Pruteanu Svetlana, de la Partidul Politic „Partidul Nostru”, cu 679 de voturi acumulate în turul I. În cursa electorală au mai participat Baciu Mihail, din partea Partidului Socialiștilor (638 de voturi), Nemescu Alexandru, din partea Platformei Demnitate și Adevăr (59 de voturi) și Baciu Victor, de la Partidul Liberal Democrat (64 de voturi).

Tot pe 1 noiembrie au avut loc alegeri locale noi în satul Dubna, raionul Soroca și în comuna Piatra, raionul Orhei. La Dubna, în funcția de primar a fost aleasă Sochirca Elena, din partea Partidului Socialiștilor, care a acumulat 264 de voturi din 381 valabil exprimate. Ceilalți concurenți, Țîmbaliuc Valentin de la Partidul Acțiune și Solidaritate”, Gadibadi Pavel, de la Partidul Unității Naționale și Sochirca Liubovi, de la Partidul Popular Românesc, au acumulat, pe rând, 41, 52 și 25 de voturi.

În comuna Piatra, în funcția de primar a fost ales Bușila Radu, din partea Partidului Politic „Șor”. Acesta a acumulat 790 de voturi din 1020 valabil exprimate. Ceilalți doi concurenți, Bodiu Viorica, de la Partidul Socialiștilor și Mădrăguna Victor, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, au acumulat 86 și, respectiv, 144 de voturi.

Data când urmează a fi desfășurat cel de-al II tur de scrutin în comuna Chetriș, raionul Fălești și în satul Corlăteni, raionul Râșcani, care conform prevederilor electorale, trebuie organizat peste două săptămâni, va fi stabilită de CEC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău