Două localități ies din carantină. Activitatea posturilor de securitate este stopată, iar cetățenii pot circula fără restricții

  • 10 Mai 2020 12:25
Două localități ies din carantină. Activitatea posturilor de securitate este stopată, iar cetățenii pot circula fără restricții

Astăzi 10 mai 2020, conform Dispoziției nr.27 a Comisiei pentru situații excepționale a RM regimul de carantină din localitățile Cișmichioi și Etulia UTA Găgăuzia a fost ridicat.

Măsurile de sistare a regimului special au fost coordinate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, reprezentată de șeful IGSU general –maior Mihail Harabagiu. Șeful Inspectoratului a mulțumit toate forțele antrenate pe parcursul a 14 zile de activitate. Oficialul a menționat dedicarea de care au dat dovadă polițiștii, carabinierii, salvatorii din cadrul MAI, dar și soldații Forțelor Armate în menținerea securității și siguranței localnicilor, în această perioadă dificilă de combatere a COVID -19.

Autoritățile au fost îndemnate autoritățile să fie vigilente în continuare pentru a nu admite noi cazuri de infecție cu noul Coronavirus. Începând cu 10 mai 2020 activitatea posturilor de securitate la intrarea în aceste localități este stopată, iar cetățenii pot circula fără restricții. Pe parcursul a 14 zile, începând cu data de 25 aprilie 2020 regimul de carantină în Etulia și Cișmichioi a fost menținut de 79 de persoane cu 27 unități de tehnică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Acțiunile organizate de angajații MAI și reprezentanții Forțelor Armate au fost pentru asigurarea securității cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale din Etulia și Cișmichioi.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău