Două instituții de învățământ profesional tehnic din nordul R.Moldova au beneficiat de suportul UE pentru a-și renova sălile de curs

  • 20 Februarie 2021 12:26
Două instituții de învățământ profesional tehnic din nordul R.Moldova au beneficiat de suportul UE pentru a-și renova sălile de curs

Două instituții de învățământ profesional tehnic din nordul Republicii Moldova au beneficiat de suportul UE pentru a-și renova sălile de curs. Este vorba despre Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, raionul Dondușeni și Colegiul Agroindustrial din Râșcani. Grație sprijinul oferit de către Uniunea Europeană în cadrul proiectului “Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova”, sălile de curs au fost dotate cu echipamente performante ce va permite elevilor să dobândească competențe și aptitudini necesare integrării profesionale.

Sistemul de cercetare-inovare, educație și extensiune în sectorul agroalimentar are un rol esențial în modernizarea sectorului agricol autohton, a menționat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon, în cadrul evenimentul de inaugurare a sălilor de curs. Totodată, el a informat că , în vederea sporirii calității profesionale și instruirii unor specialiști competitivi pentru sectorul agroindustrial, Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul va oferi două programe noi de studii “Standarde de calitate în domeniul agroalimentar” și „Creșterea legumelor în teren protejat”.

De menționat că Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, raionul Dondușeni și Colegiul Agroindustrial din Râșcani fac parte din grupul-țintă de beneficiari ai proiectului DeVRAM cu o valoare totală de circa nouă milioane de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău