Două grădinițe din sectorul Buiucani al capitalei se redeschid din septembrie

  • 28 Mai 2022 14:10
Două grădinițe din sectorul Buiucani al capitalei se redeschid din septembrie

Începând cu luna septembrie, grădinițele nr.3 și nr.18 din sectorul Buiucani al capitalei își vor relua activitatea după reabilitarea integrală a edificiilor și amenajarea teritoriilor.

Primăria Municipiului Chișinău precizează că, după mai bine de 20 ani de inactivitate, s-a decis ca acestea să fie redeschise în contextul creșterii numărului de solicitări pentru încadrarea copiilor.

Pe parcursul 2021-2022, din bugetul municipal pentru reabilitarea clădirilor celor două grădinițe au fost alocate surse financiare de peste 25 de milioane de lei.

Au fost desfășurate lucrări de reparație capitală și amenajare a teritoriului. Instituțiile au fost dotate cu mobilier, inventar moale, utilaj tehnologic și toate cele necesare pentru buna funcționare a instituțiilor.

După reabilitare, capacitatea Grădiniței nr. 3 va fi de 150 de copii în cinci grupe, iar a Grădiniței nr. 18 – 90 de copii în trei grupe.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, una din prioritățile Primăriei Chișinău este asigurarea cu locuri în grădinițe a copiilor din municipiu. „Avem foarte multe solicitări din partea părinților privind înscrierea copiilor în grădinițe, iată de ce întreprindem toate acțiunile, în limita posibilităților actuale, de a reabilita și redeschide cât mai multe instituții educaționale”, a precizat edilul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău