Două genuri noi de activitate ar putea fi prestate în baza patentei de întreprinzător

  • 31 Octombrie 2022 12:25
Două genuri noi de activitate ar putea fi prestate în baza patentei de întreprinzător

Două noi tipuri de activitate vor putea fi desfășurate în baza patentei de întreprinzător. Este vorba despre servicii de îngrijire alternativă a copilului: servicii de îngrijire individualizată a copilului și servicii de îngrijire alternativă a copilului: servicii de îngrijire a copilului de tip familial. Potrivit autorilor unui proiect de lege, înregistrat în Parlament, aceste modificări sunt necesare pentru a face posibilă activitatea legală a îngrijitorului/îngrijitoarei califica/ă de copii la prestare serviciilor alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani.

Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificat/ă de copii este reglementată printr-o lege specială, fiind o specialitate cu cerințe individuale și calificări determinate. Legea cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copilului impune necesitatea formalizării relațiilor între îngrijitor/îngrijitoare calificat/ă de copii și contractor, fie persoană juridică sau fizică, scrie Bizlaw.md.

Modificările propuse în proiect au drept scop ajustarea și punerea în aplicare a cadrului legal privind patenta de întreprinzător la cerințele prevăzute de Legea cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copilului.

Autorii inițiativei spun că evitarea achitării muncii în plic în scopul asigurării unui mediu sigur pentru copii-beneficiari ai serviciului dar și oferirea oportunităților de asigurare medicală și socială pentru îngrijitor/îngrijitoare calificat/ă este posibilă doar prin impunerea unui regim fiscal simplu, accesibil și atractiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău