Două furtuni de iarnă devastează Statele Unite în perioada în care milioane de americani celebrează Thanksgiving

  • 27 Noiembrie 2019 16:32
Două furtuni de iarnă devastează Statele Unite în perioada în care milioane de americani celebrează Thanksgiving

Două mari furtuni de iarnă care devastează miercuri două treimi din partea vestică a Statelor Unite riscă să deranjeze planurile de călătorie ale milioanelor de americani care se îndreaptă spre familiile lor cu ocazia unei sărbători celebre, Thanksgiving, deplasându-se pe autostrăzi și în avioane extrem de aglomerate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Prima furtună traversează partea superioară din Midwest și va afecta regiuni importante din statele Iowa, Wisconsin și Minnesota, unde stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri și vânturile vor bate în rafale cu viteze de 80 de kilometri pe oră, făcând astfel călătoriile să devină dificile sau chiar imposibil de realizat, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

NWS a emis un avertisment și pentru vânturi cu viteze de 95 de kilometri pe oră și furtuni cu ploi puternice în centrul Statelor Unite, din vestul statului Texas și până în Missouri și Ohio pentru miercuri, o zi în care milioane de americani se îndreaptă spre șosele și se îmbarcă în avioane pentru a fi alături de familiile lor cu ocazia acestei sărbători.

Vremea nefavorabilă amenință planurile de călătorie pentru aproximativ 55 de milioane de americani așteptați să călătorească și să străbată distanțe de cel puțin 50 de mile (80 de kilometri) pentru a celebra joi Thanksgiving, a anunțat American Automobile Association.

"E cu adevărat păcat", a declarat Ally Lytle, o studentă de 20 de ani de la Universitatea Wyoming din Laramie, care nu a putut să parcurgă distanța de 645 de kilometri ce o separă de casa părinților ei din Jackson Hole, după ce o furtună de iarnă s-a abătut acestui teritoriu în cursul serii de marți.

Furtuna a determinat deja închiderea autostrăzilor regionale și a dus la anulări și amânări pentru sute de curse aeriene programate marți pe aeroportul din Denver.

Vânturile de peste 65 de kilometri pe oră care au fost înregistrate marți pe coasta estică a Statelor Unite ar putea ține la sol uriașele baloane utilizate în timpul tradiționalei parade de Thanksgiving organizată de lanțul de magazine Macy's în fiecare an la New York, au anunțat meteorologii americani.

O a doua furtună de iarnă câștigă rapid în intensitate pe măsură ce se deplasează prin Oregon și nordul statului California, unde meteorologii de la NWS au prognozat vânturi violente, inundații în zonele de coastă și un strat de zăpadă de peste 120 de centimetri în zonele montane.

NWS se așteaptă și la ploi abundente, care prezintă riscul de inundații și viituri în sudul Californiei, într-o zonă cuprinsă între orașele San Diego și Los Angeles. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Sun
17
Mon
21
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău