Două familii au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon

  • 10 Martie 10:10
Două familii au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon

În ultimele 24 de ore două familii au primit intoxicații cu monoxid de carbon, după ce au folosit sobele defecte din propriile locuințe, anunță IGSU.

Primul caz de intoxicație a fost înregistrat în orașul Sîngera pe 09 martie. Aici, un bărbat în vârstă de 43 de ani, dar și copiii acestuia, un băiat în vârstă de 13 ani și o fată în vârstă de 12 ani s-au intoxicat cu fumul emanat de la soba defectă, care a fost exploatată în locuință. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri de rigoare de către un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă. La moment starea acestora este satisfăcătoare.
 
Un alt caz, în care a avut de suferit o familie a fost înregistrat în dimineața zilei de 10 martie în orașul Ștefan Vodă. Aici, o tânără în vârstă de 24 de ani, dar și un băiat în vârstă de 7 ani au fost transportați de urgență la spitalul raional, după ce, cel mai probabil s-au intoxicat cu produsele de ardere, în urma utilizării unei sobe defecte. La moment, persoanele se află în afara oricărui pericol, iar starea acestora este stabilă. Toate circumstanțele producerii incidentelor urmează a fi stabilite ulterior. Incendii în locuințe nu au avut loc.
 
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Mai mult, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.
 
Totodată, specialiștii recomandă aerisirea sistematică a încăperilor și stingerea focului din sobe pe parcursul nopții. Potrivit IGSU de la începutul anului 2023, 33 de persoane au avut de suferit în urma intoxicării cu produsele de ardere.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
15
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău