Două expoziții dedicate ultimelor inovații în domeniile construcții și energie regenerabilă vor avea loc la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

  • 25 Martie 12:57
Două expoziții dedicate ultimelor inovații în domeniile construcții și energie regenerabilă vor avea loc la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

Două expoziții dedicate ultimelor inovații în domeniile construcții și energie regenerabilă vor avea loc la Chișinău, în această săptămână. Evenimentul are scopul de a promova valorificarea eficientă a resurselor energetice. La expoziție vor participa peste 100 de companii care își vor prezenta serviciile și ultimele tendințe în aceste sectoare, transmite Radio Chișinău.

Expozițiile „Moldconstruct” și „Moldenergy” vor avea loc în perioada 28-31 martie la Centrul „Moldexpo” din Chișinău.  Vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească și să interacționeze cu peste 100 de companii participante, care își vor prezenta serviciile și ultimele tendințe, a subliniat șefa Centrului, Zinaida Popa.

La aceste expoziții vom avea peste 110 participanți care își vor etala toate oportunitățile în domeniul construcțiilor și al energiei regenerabile. Acest eveniment-cheie în Rep. Moldova are drept scop de a valorifica eficient resursele energetice, resursele regenerabile de energie solară, eoliană, pe biogaz, aplicării tehnologiilor de conservare a energiei, utilizării sistemelor termice de climatizare, iluminare, refrigerare”, a precizat Zinaida Popa.

Faptul că aceste două expoziții sunt organizate concomitent nu este întâmplător, a precizat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

„Există un mare rol și potențial de investiții în lucruri ce țin de viața cotidiană a oamenilor, acestea țin de decarbonizare, eficiența energetică. Este vorba izolarea clădirilor, schimbarea surselor de încălzire, integrarea energiei regenerabile în consumul de energie, stocarea de energie electrică, termică, pompe termice… Toate aceste dimensiuni au tangență nu doar cu energia, dar și cu alte sectoare și, în primul rând, cu sectorul construcțiilor”, a declarat Victor Parlicov.

Expozițiile sunt organizate sunt suportul Uniuni Europene.

Republica Moldova a adoptat o strategie energetică pe termen lung, care prevede inclusiv reducerea consumului de energie prin îmbunătățirea eficienței energetice în gospodării și în sectorul industrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău