Două dintre regiunile cele mai specializate în agricultură din UE sunt în România

  • 06 Aprilie 2020 10:22
Două dintre regiunile cele mai specializate în agricultură din UE sunt în România

Regiunea Ileia de pe coasta de vest a Greciei este regiunea cea mai specializată în agricultură, silvicultură și pescuit din Uniunea Europeană, în condițiile în care în anul 2017 o cotă de 24,3% din valoarea adăugată brută creată în Ileia a venit din cultivarea porumbului, tomatelor și altor fructe și legume, precum și din creșterea animalelor și pescuit, arată datele publicate luni de Eurostat, preluat de Agerpres.

Urmează în ordine regiunea Silistra din partea de nord-est a Bulgariei, unde agricultur a fost responsabilă în 2017 pentru 22,8% din valoarea adăugată brută creată în această regiune. Pe celălalt mal al Dunării, regiunea Călărași din România este și ea puternic specializată în agricultură, care în anul 2017 a fost responsabilă pentru 20,4% din valoarea adăugată brută în această regiune.

Conform datelor Eurostat, alte regiuni din UE unde agricultura, silvicultura și pescuitului sunt responsabile pentru aproape 20% din valoarea adăugată brută sunt: Pella în Grecia (19,6%), Bjelovar-Bilogora în Croația (19,5%), Almeria în Spania (19,2%) și Ialomița în România (18,6%).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:5,66 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău