Două dintre cele mai frumoase clădiri din Chișinău, reparate cu sprijinul României

  • 01 Decembrie 2017 10:39
0%
00:00:00
00:00:00

Două dintre cele mai frumoase clădiri din Chișinău, Sala cu Orgă și Muzeul de Artă au fost reparate capital cu sprijinul României. Pentru ambele instituții au fost alocați câte un milion de euro. 

O instituție importantă pentru viața culturală a R. Moldova, Sala cu Orgă, aflată în inima Chișinăului, este un monument care face parte din  patrimoniul arhitectural al orașului. Clădirea a fost construită  la începutul secolului trecut și găzduia atunci Banca orășenească. În anii 70 a fost transformată într-o sală de concerte, având și o acustică foarte bună. Guvernul de la București a oferit un milion de euro pentru lucrările de reparație a Sălii cu Orgă din Chișinău. Lucrările la exteriorul si demisolul clădirii, se vor încheia până la sfârșitul anului, a anunțat directoarea instituției Larisa Zubcu.

Un alt monument de arhitectură din Chișinău, clădirea fostului Liceul Natalia Dadiani, actualul sediu al Muzeului Național de Artă s-a deschis anul trecut după 11 ani de reparații. Finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a Muzeului de Artă a fost posibilă grație sprijinului financiar în valoare de 1 milion de euro acordat de Guvernul României. Astfel Muzeul poate expune colecțiile de Artă Religioasă și de Artă Modernă și Contemporană  care au stat timp îndelungat în depozite, a subliniat directorul muzeului, Tudor Zbârnea. 

Și sediul Teatrului din Cahul este construit din temelie, grație unui grant de 800 de mii de euro oferit de România. Noul sediu urmează să fie dat în exploatare în 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău