Două din zece femei care activează în IT, inspirate de un model feminin când și-au ales profesia (Kaspersky)

  • 01 Martie 2021 14:20
Două din zece femei care activează în IT, inspirate de un model feminin când și-au ales profesia (Kaspersky)

Două din zece femei (19%) care lucrează în prezent în IT și-au asumat un rol în acest domeniu având ca bază de inspirație un model feminin, relevă raportul Kaspersky, intitulat "Where are we now? Understanding the evolution of women in technology", dat luni publicității.

e acest fond, peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT și tehnologie susțin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu.

Cercetarea Kaspersky, care a implicat 13.000 de bărbați și femei care lucrează în IT, a constatat că aproape jumătate dintre femei (43%) au fost nevoite să-și găsească rolul în această industrie prin propriile lor cercetări, în timp ce alte 33% au fost încurajate să înceapă o carieră în tehnologie încă din timpul educației primite în școlile, colegiile sau universitățile în care au studiat.

"În ciuda pașilor pozitivi pentru inversarea stereotipurilor de gen în cadrul industriei, pentru a remodela structurile organizaționale și pentru a schimba atitudinile culturale, în absența mai multor posturi ocupate de femei, schimbările au limitele lor. Dacă nu există exemple de urmat, nu există o cale clară pe care femeile tinere să o poată urma încă din prima etapă, cea a educației, până la accesul în industrie și apoi spre roluri de conducere pe care să le dobândească în continuare în carieră", se menționează în concluziile raportului de specialitate.

O pondere de 44% din totalul persoanelor chestionate au evidențiat abilitățile de rezolvare a problemelor ca un prim exemplu în ceea ce privește avantajele, iar 40% fac referire la salariile care pot fi obținute.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluții de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 250.000 de companii.

Sursa:AgerpresTags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău