Două cazuri suspecte de rujeolă în Chișinău. Responsabilii din Sănătate tac

  • 13 Mai 2018 11:20
Două cazuri suspecte de rujeolă în Chișinău. Responsabilii din Sănătate tac

Încă două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în Chișinău. Într-un caz este vorba de un copil de doar jumătate de an, iar în cel de-al doilea – de un adult. Informațiile despre copil au fost oferite de responsabili din cadrul Spitalului Municipal de Copii nr.1, unde părinții s-au adresat după ajutor medical.

Pentru că nu întrunea condițiile de spitalizare, copilul a fost externat la câteva ore, a declarat pentru Sănătate INFO, directorul Ștefan Calancea.

Ulterior pacientul a fost spitalizat la Spitalul de Maladii Infecțioase. „Există o suspecție, dar mai multe date nu va pot oferi. Sunt date cu caracter personal. Copilul a fost internat cu bronșită și este izolat. Pot să vă afrim că există două cazuri confirmate la Toma Ciorbă”, a declarat pentru Sănătate INFO Ludmila Bârcă, directorul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase la Copii.

Suspectat că ar avea rujeolă este și un adult, tot din Municipiul Chișinău. Informația este însă neconfirmată oficial, or, responsabilii de la Agenția Națională de Sănătate Publică ori nu au răspuns astăzi la telefoane, ori ne-au pasat cu întrebările de la unul la altul.

La rândul său, Ministerul Sănătății a promis să revină cu informații.

Nocolae  Furtună, directorul adjunct al ANSP i-a declarant jurnalistului sănătate INFO că ar fi în afara țării, respectiv nu ne poate oferi detalii despre cazuri.

Constantin Spânu, virusologul principal al Ministerului Sănătății ne-a sugerat să-l întrebăm pe Nicolae Furtună despre rujeolă, iar Anatol Melnic, șeful Centrului de profilaxie specifică din cadrul ANSP are telefonul închis.

La Centrul de Sănătate Publică a Municipiului, de asemenea, nu ne-au oferit informații, afirmând că responsabilii de la ANSA vor reveni cu informații.

Am căutat și informații despre cazurile suspecte de rujeolă și pe site-ul Agenției Naționale de Sănătate Publică. Deocamdată nu este afișat nimic. Ultima informație despre două cazuri de rujeolă confirmate este din 16 februarie.

Și la La Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” unde sunt spitalizați pacienții au refuzat să ofere detalii despre cazuri, invocând că sunt informații confidențiale și nu ne pot oferi informații la telefon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău