Două cămine pentru studenți vor fi renovate integral anul viitor

  • 29 Decembrie 2023 12:44
Două cămine pentru studenți vor fi renovate integral anul viitor

Anul viitor vor fi renovate integral două cămine studențești, unul de la Universitatea de Stat din Moldova și unul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Despre aceasta a anunțat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Ministrul a menționat că investițiile pentru fiecare cămin vor constitui câte două milioane de euro. Este vorba despre două cămine care sunt destinate în primul rând studenților de la profilul pedagogic.

Dan Perciun a reamintit că în luna octombrie au fost alocați 23 de milioane de lei pentru reparația căminelor studențești de la cinci universități. Astfel, anul viitor fiecare instituție va investi până la 5 milioane de lei pentru modernizarea căminelor și pentru a oferi condiții decente studenților.

Ministrul a declarat că, având suportul Băncii Mondiale, au fost alocați 25 de milioane de euro pentru modernizarea a șapte universități și șase colegii pedagogice din țară. Banii sunt oferiți pentru renovări, dotări cu echipamente și creșterea calității studiilor.

„În învățământul vocațional tehnic s-au alocat 35 de milioane de lei pentru renovarea instituțiilor de învățământ. Deci, iarăși, investiții capitale în mare parte, destinate modernizării bazei tehnico-materiale, îmbunătățirii condițiilor de studiu etc.”, a notat ministrul Perciun.

Potrivit lui, o prioritate pentru MEC a fost și atragerea profesorilor tineri în sistem. În acest sens, la final de an bursele pentru studenții la pedagogie au fost dublate, iar din 1 ianuarie 2024 vor ajunge la aproape 3 500 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău