Două bărci cu migranți s-au scufundat în Marea Mediterană. Cel puțin 39 de morți

  • 10 Martie 2021 09:18
Două bărci cu migranți s-au scufundat în Marea Mediterană. Cel puțin 39 de morți

Cel puțin 39 de imigranți au murit marți în Marea Mediterană, după ce două bărci plecate din Tunisia s-au scufundat în timp ce încercau să traverseze către insula italiană Lampedusa, a declarat ministerul tunisian al Apărării, potrivit Mediafax și Digi24.ro.

Paza de coastă a salvat alte 165 de persoane, iar căutările pentru mai mulți supraviețuitori sunt încă în desfășurare în largul coastei orașului-port Sfax, din Tunisia, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Mohamed Zekri. Toți migranții provin din Africa subsahariană, a adăugat el, potrivit sursei citate.

Linia de coastă din apropierea orașului-port tunisian Sfax a devenit un punct de plecare major pentru migranții care fug de conflict și sărăcia din Africa și Orientul Mijlociu și caută o viață mai bună în Europa.

În 2019, aproximativ 90 de imigranți africani s-au înecat atunci când barca lor s-a răsturnat în largul coastei tunisiene, după ce a plecat spre Europa din Libia, într-unul dintre cele mai grave dezastre de acest gen cu care au trebuit să se confrunte autoritățile tunisiene.

Numărul migranților tunisieni care ajung pe țărmurile italiene a crescut de cinci ori la 13.000 în 2020, a declarat un grup pentru drepturile omului, atribuind creșterea dificultăților economice din Tunisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău