Două avioane de vânătoare canadiene au interceptat un avion de luptă rus peste Marea Neagră, în apropierea spațiului aerian al României

  • 27 Septembrie 2020 11:12
Două avioane de vânătoare canadiene au interceptat un avion de luptă rus peste Marea Neagră, în apropierea spațiului aerian al României

Două avioane de vânătoare CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) de la Operațiunea REASSURANCE’s Air Task Force România au interceptat un flanc SU-27 rus care opera în apropierea spațiului aerian românesc peste Marea Neagră pe 23 septembrie 2020, a anunțat vineri Departamentul Apărării Naționale de la Ottawa într-un mesaj pe Twitter.

“Două avioane de vânătoare CF-18 Hornet ale Forței Aeriene Regale Canadiene (RCAF) de la Forța Operativă Aeriană a Operațiunii REASSURANCE România au interceptat un flanc Su-27 rus care operează în apropierea spațiului aerian românesc peste Marea Neagră la 23 septembrie 2020”, se menționează în comunicatul citat de Twitter, potrivit caleaeuropeana.ro

Această interceptare a fost prima pentru grupul de lucru aerian canadian care și-a început misiunea la începutul acestei luni în urma unei ceremonii de certificare NATO pe 3 septembrie 2020.

Aeronavele canadiene sunt trimise în România ca parte a Operațiunii REASSURANCE, contribuția Canadei la măsurile de asigurare și descurajare ale NATO în Europa Centrală și de Est. Air Task Force – România este componenta aeriană a misiunii și face parte din misiunea îmbunătățită a NATO de poliție aeriană (eAP).

Detașamentul canadian aflat în România este format din aproximativ 145 de piloți și membrii ai personalului tehnic, cu șase aeronave CF-188 Hornet.

Aceasta este cea de-a patra rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 și 2019. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău