Două atacuri soldate cu peste 150 de morți, inclusiv copii, în Burkina Faso. Șeful ONU este „revoltat”

  • 06 Iunie 2021 09:14
Două atacuri soldate cu peste 150 de morți, inclusiv copii, în Burkina Faso. Șeful ONU este „revoltat”

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se declară „revoltat” după două atacuri comise asupra civililor din Burkina Faso. Într-o regiune din nordul Burkina Faso au avut loc două atacuri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, dintre care unul soldat cu cel puțin 138 de morți, iar un altul cu 14 morți.

Atacurile au atras reacții reacții internaționale. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este „revoltat” de atacul asupra civililor din Burkina Faso.

„Secretarul general este revoltat de uciderea în dimineața acestei zilei a peste 100 de civili, inclusiv șapte copii, în violențe comise de atacatori neidentificați asupra unui sat din provincia Yagha, în regiunea Sahel din Burkina Faso”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric, relatează Mediafax.

Aceste atacuri au fost comise în așa-numita zonă „a celor trei frontiere” dintre Burkina Faso, Mali și Niger, vizată în mod regulat de atacuri la adresa civililor și soldaților din partea unor jihadiști suspectați de legături cu Al-Qaida și organizația Stat Islamic.

Potrivit unei surse locale, „atacul, care a fost raportat în jurul orei locale 2.00, a vizat mai întâi postul Voluntarilor pentru apărarea Patriei”, auxiliari civili ai armatei, iar atacatorii „au procedat la execuții”.

Solhan este o localitate de mici dimensiuni situată la aproximativ 15 kilometri de Sebba, capitala provinciei Yagha, care a suferit numeroase atacuri atribuite jihadiștilor în ultimii ani.

Forțele armate au lansat la începutul lunii mai o operațiune pe scară largă în regiunile din nord și din Sahel.

Forțele de securitate se luptă să oprească violențele, care s-au soldat din 2015 cu moartea a peste 1.400 de persoane și strămutarea a peste un milion de oameni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău