Dotarea gratuită cu convertoare TV a familiilor defavorizate a fost amânată

  • 02 Noiembrie 2018 12:50
Dotarea gratuită cu convertoare TV a familiilor defavorizate a fost amânată

Dotarea gratuită cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră a familiilor defavorizate a fost amânată pentru anul 2019.

Într-un răspuns oferit Agenției de Presă IPN, Ministerul Economiei și Infrastructurii menționează că, prin hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Cadrului bugetar pe termen mediu (2019-2021), au fost planificate în acest sens mijloace financiare în sumă de 10 milioane de lei.

Decizia prin care familiile beneficiare de ajutor social vor fi asigurate gratuit cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră a fost adoptată de Guvern încă la începutul lunii februarie a anului curent. Executivul a propus alocarea a cinci milioane de lei pentru dotarea cu convertoare la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2018, însă în cadrul Parlamentului această poziție a fost exclusă.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează într-un răspuns pentru IPN că listele cu persoanele beneficiare de ajutor social au fost transmise Ministerului Economiei și Infrastructurii.

La magazinele specializate sau prin Internet majoritatea modelelor de convertoare pot fi cumpărate cu 500 – 1200 de lei. Prețul diferă în funcție de producător și proprietățile funcționale ale dispozitivului. Pe lângă convertor, pentru recepționarea semnalului TV digital se cere și o antenă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău