Dosarul ucrainean: Donald Trump a anunțat publicarea unei noi informații despre Alexander Vindman

  • 03 Noiembrie 2019 11:20
Dosarul ucrainean: Donald Trump a anunțat publicarea unei noi informații despre Alexander Vindman

Președintele american Donald Trump a anunțat sâmbătă publicarea a noi informații despre Alexander Vindman, un responsabil american care a declarat în Congres că se teme că discuția telefonică a președintelui Donald Trump cu omologul său ucrainean ar putea constitui un pericol pentru securitatea națională, informează Reuters.

Vindman, locotenent-colonel al armatei americane și angajat în Consiliul pentru Securitate Națională (NSC), este luat drept țintă de Trump de la publicarea mărturiei sale în Congres în 29 octombrie. Președintele american a comunicat în acea zi pe Twitter că Vindman nu a fost 'niciodată un adept al lui Trump'.

Dintre persoanele audiate de Congres în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump, Alexander Vindman este primul care a asistat direct la convorbirea telefonică între președintele american și Volodimir Zelenski.

Opoziția încearcă să stabilească dacă președintele republican a abuzat de puterea sa în scopuri personale cu prilejul acestui apel telefonic, când i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze asupra rivalului său democrat Joe Biden, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău