Dosarul „Tomograf 1" | Silviu Condrea a fost condamnat definitiv și nu va mai ocupa funcții manageriale timp de 12 ani

  • 04 Septembrie 2019 15:21
Dosarul „Tomograf 1

Fostul șef al secției imagistică și tomografie computerizată de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea, a fost condamnat definitiv, iar prin decizia finală, instanța a dispus confiscarea specială în mărime de aproape un milion și jumătate de lei, informează Centrul Național Anticorupție.

Instanța i-a aplicat acestuia o amendă în mărime de 270 de mii de lei și încasarea a peste un milion de lei prejudiciu în folosul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală. Silviu Condrea a fost privat și de dreptul de a ocupa funcții manageriale timp de 12 ani.

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a aplicat sechestre în valoare de peste 7 milioane 200 de mii de lei, asupra mai multor bunuri ale acestuia, inclusiv autoturisme, imobile, conturi bancare și mijloace financiare în numerar.

Silviu Condrea  a fost reținut la 30 iulie 2018, în dosarul „Tomograf 1", în urma unor ample percheziții. Potrivit materialelor cauzei, în perioada ianuarie 2017 - iulie 2018, fostul șef percepea sistematic de la pacienți, inclusiv de la cei asigurați medical, sume între 950 și 5 400 de lei pentru investigații tomografice. Banii nu erau achitați la casieria spitalului, cu excepția unor încasări sporadice pentru investigații mai puțin costisitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău