Dosarul Timoșenko, amânat încă o dată

  • 13 Noiembrie 2012 11:40
Dosarul Timoșenko, amânat încă o dată

Procesul în care fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko este inculpată pentru deturnare de fonduri publice și fraudă fiscală a fost amânat încă o dată, din cauza absenței din motive de sănătate a fostului premier, informează Rador.

 

În acest al doilea caz penal împotriva Iuliei Timoșenko, ea este acuzată de fraudă financiară, comisă în 1990, când se afla la conducerea corporației "Sistemele Energetice Unice ale Ucrainei" - cel mai mare importator de gaze naturale. Cel de-al doilea dosar penal împotriva Iuliei Timoșenko a fost deschis de Serviciul de Securitate al Ucrainei, la câteva zile după decizia din octombrie anul trecut, prin care fostul premier a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere în timpul semnării unor contracte ucraineano-ruse în domeniul gazelor.

 Iulia Timoșenko, aflată în prezent în Spitalul Căilor Ferate din Harkiv, unde urmează un tratament pentru hernie de disc, a intrat în greva foamei în urmă cu câteva săptămâni, pentru a protesta astfel față de fraudarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 28 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău