Dosarul Sorin Paciu: Gheorghe Crețu, pus oficial sub învinuire

  • 10 Aprilie 2013 14:17
Dosarul Sorin Paciu: Gheorghe Crețu, pus oficial sub învinuire

Procuratura Generală l-a pus miercuri, 10 aprilie, oficial sub învinuire pe fostul judecător al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu.

Acesta  este învinuit de omorârea din imprudență a lui omului de afaceri Sorin Paciu în timpul vânătorii de la Pădurea Domnească din 23 decembrie anul trecut.

Totodată, Gheorghe Crețu este învinuit că a participat la o vânătoare ilegală. Pentru prima învinuire, ex-judecătorul Curții de Apel Chișinău riscă până la trei ani de închisoare, iar pentru participarea la vânătoarea ilegală  - o amendă de la 4 la 10 mii de lei, sau muncă forțată în folosul comunității.

În cadrul aceluiași dosar figurează numele altor trei persoane - reprezentanți ai rezervației naturale „Pădurea Domnească”, printre care și fostul director al rezervației, Denis Eremciuc. Cei trei sunt suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu, fals în acte și  depunerea declarațiilor false.

Omul de afaceri Sorin Paciu, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit mortal, la vânătoare, pe 23 decembrie, și a decedat în spital două zile mai târziu. La vânătoare au participat mai mulți demnitari de stat, printre care și ex-procurorul general Valeriu Zubco, iar incidentul a fost ascuns, o perioadă, de opinia publică. Cazul a fost făcut însă public pe 6 ianuarie, de către liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău