Dosarul privind un fost șef din cadrul INI care a cerut mită de 200.000 de euro, examinat prin procedură specială

  • 23 Aprilie 2018 15:26
Dosarul privind un fost șef din cadrul INI care a cerut mită de 200.000 de euro, examinat prin procedură specială

Dosarul în care este vizat un șef al Inspectoratul Național de Investigații (INI) va fi examinat de către magistrați prin procedură specială după ce acesta și-a recunoscut vina.

Potrivit unui comunicat, Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a dosarului în privința unui factor de decizie din cadrul INI al Inspectoratului General de Poliție, învinuit de trafic de influență. Polițistul și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, „fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială”.

Șeful din cadrul INI a pretins 200 000 euro de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei menționate, funcționarul susținea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza respectivă, în cadrul căreia erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promițând să asigure eliberarea acestora din detenție, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

Dacă învinuitul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău